Tietoa yrityksestämme

Miten meistä tuli Leeloo Oy

Tässä tarinamme eräänlaisen vuosiraportoinnin muodossa.

2012

Leeloon toiminimi rekisteröidään ja nettikauppa perustetaan Vilkkaan alustalle. Maahantuonti aloitetaan Iso-Britanniasta sekä Yhdysvalloista ja ensimmäiset tuotteet lisätään nettikauppaan. Nettikauppa avataan Syyskuussa ja valikoimasta löytyy muutamia erilaisia korkeakorkoisia kenkiä ja verkkosukkahousuja.

Maahantuonti laajenee Saksaan, Italiaan ja Puolaan. Nettikaupasta löytyy nyt juhlakenkiä, nilkkureita ja saappaita. Uutuutena valikoimaan lisätään puolalaisen Fiore tuotemerkin sukkahousut ja stay-up sukat. Leeloo on ensimmäinen Fiore tuotemerkin jälleenmyyjä Suomessa. 

2013

Kenkien valikoima laajenee ja maahantuontia lisätään Saksasta. Puolalaisen Fiore sukkatuotteiden myynti kiihtyy ja valikoimaa pyritään monipuolistamaan. 

Nettikaupan tarjonta kasvaa ja myyntiin lisätään ensimmäiset leggingsit. Kesän myydyimpiä tuotteita ovat erilaiset caprileggingsit, joita maahantuodaan Puolasta ja Saksasta. Kenkien lisäksi tarjolle tulee erilaisia oheistuotteita, kuten päkiä- ja kantasuojia. Kauneus ja terveys- lehti kirjoittaa pienen jutun Leeloon päkiäsuojista ja pieni kaupamme saa mukavasti näkyvyyttä ja uusia asiakkaita.

Kesän kääntyessä syksyyn leggingsien lahkeet pitenevät ja materiaalit paksunevat. Kasvavat tilausmäärät mahdollistavat valikoiman laajentumisen. Leggingsien myynti alkaa hiljalleen ohittaa kenkien myynnin. Kenkämuoti ja ihmisten kiinnostus hyvin korkeakorkoisia kenkiä kohtaan alkaa hiljalleen hiipua.

2014

Kevät tuo tullessaan mitä erilaisempia leggingsejä ja rennompia joustohousuja eli joggingseja. Toukokuun suosituimmat tuotteet ovat caprimalliset joggingsit pussimaisine lahkeineen ja joustavine vyötäröineen. Syksyllä kenkien myynti hiipuu ja valikoimaan otetaan myyntiin käsintehtyjä fiftarimekkoja USA:sta. Euroopan markkinoilta maahantuodaan tsekkiläisiä tankotanssivaatteita ja ihastutaan niiden korkeaan laatuun ja mukavuuteen. 

Ensilumen sataessa maahan asiakkaamme toivovat paksumpia materiaaleja viileneviin päiviin. Leggingsien mukavuus ja joustavuus on asiakkaiden mieleen mutta niissä ei Suomen talvessa tarkene... Valmistajien ja tukkuriden tarjontaa kolutessa löytyvät leggingsien ja housujen (trousers) yhdistelmä eli treggingsit. 

2015

Uusi vuosi tuo tullessaan merkittäviä muutoksia. Leeloon uusi nettikauppa avataan Prospercart alustalle ja uudistunut ulkoasu vaikuttaa positiivisesti myynteihin. Tilausmäärien kasvaessa myös yrityksen konseptia uudistetaan. Kenkien myynti lopetetaan kokonaan ja Euroopassa valmistettujen vaatteiden valikoimaa kasvatetaan.

Keväällä löydämme puolalaisen Bas Bleu tuotemerkin, jonka tuotteita alamme maahantuomaan ensimmäisenä Suomessa. Suosituimmiksi tuotteiksi nousevat erilaiset muotoilevat ja materiaaliltaan täysin peittävät leggingsit (treggingsit). Olemme ensimmäisenä tuomassa Suomen markkinoille leggingsejä, joiden kanssa voi pitää lyhyempiä paitoja ja toppeja. Murskaamme vanhat käsitykset läpikuultavista trikooleggingseistä!

2015

Leeloon käännekohtia. Muutamme uusiin toimitiloihin ja koemme ensimmäisen läpimurron Suomen muotimarkkinoilla. Tunnettavuuden kasvaessa myös tilausmäärät kasvavat. Voimme jatkossa panostaa vieläkin enemmän laatuun ja Euroopassa valmistettuihin tuotteisiin.

Syksyllä lisäämme ostoja urheiluvaateiden puolelle ja tarjoamme ensimmäisenä Suomessa Wink, Tikiboo, Dragonfly, Bad Kitty valmistajien vaatteita. Bas Bleu nousee päätoimittajaksi ja Bas Bleun leggingsejä myydään jo sadoittain! Urheiluvaatteiden lisäksi kauppamme bestsellereihin lukeutuvat puolalaisten tuotemerkkinen, kuten Ballerina Studion erikoiset kuviosukkahousut- ja stay-upit sekä Lolitta tuotemerkin eroottiset alusasut.

2016

Leeloon motto on muotia Euroopasta. Lopetamme kokonaan "kiinavalmisteisten" tuotteiden myynnin ja kiinnitämme huomion täysin Eurooppaan ja pieniin eurooppalaisiin vaatevalmistajiin. Tämän vuoden aikana Bas Bleun suosio kasvaa edelleen mutta rinnalle otetaan myyntiin myös uusia tuotemerkkejä, kuten Gatta, Intermezzo ja Intimidea. Leeloo on ensimmäinen Gatta ja Intimidea tuotemerkkien jälleenmyyjä Suomessa.

2017

Pyrimme entisestään erikoistumaan ja olemaan Suomen muotimarkkinoiden edelläkävijä. Solmimme lisää jälleenmyyntisopimuksia ja tuomme uusia tuotemerkkejä suomalaisasiakkaillemme. Tämän vuoden kohokohtana on Conte Elegant valmistajan löytyminen ja saamme valikoimaamme lisää toivottuja uutuuksia. 

Keväällä muutamme uusiin isompiin toimitiloihin Oulun keskustaan, Mäkelininkadulle. Kaksikerroksisessa rakennuksessa saamme sijoitettua nettikaupan varaston yläkertaan ja alakerran tila valjastetaan paikallisia asiakkaitamme varten - Leeloon kivijalkamyymälä avataan!

2018

Yritysmuotomme muuttuu toiminimestä osakeyhtiöksi. Leeloo on nyt Leeloo Oy.

Sosiaalisen median painotus kasvaa ja olemme vuorovaikutuksessa asiakkaisiin varsinkin Facebookin kautta. Kyselemme, keskustelemme, otamme vastaan palautteita ja kehitysideoita, toteutamme toiveita. Teemme tiivistä yhteistyötä Bas Bleun kanssa ja alamme valmistaa ensimmäistä "omaa" tuotetta. Syntyy Bas Bleu Lucky, joka suunnitellaan ja valmistetaan täysin asiakkaittemme toiveiden mukaan. Onnistuneen kokeilun, valmistuksen ja myynnin myötä vakuutumme vuorovaikutuksesta asiakkaittemme kanssa - tähän tulemme panostamaan jatkossa ja isosti.

Syksyllä nettikauppa on pullollaan eri valmistajien vaatteita ja asusteita. Olemme tuoneet lisää uusia tuotemerkkejä Suomeen, kuten Pamamin tuplatupsupipot, Lemoniaden neuleet ja mekot ja Gabriellan reisisuojat. Olemme muun muassa ainoita, jotka tarjoavat innovatiivisia reisisuojia Suomessa!

Verkkokauppa-alusta vaihtuu Prospercartilta ReFoxille. Saamme runsaasti lisää työkaluja nettikaupan ja myymälän toiminnallisuuksia ajatellen. 

2019

Nettikauppa kasvaa, myymälä kasvaa. Palkkaamme lisää uusia työntekijöitä ja otamme myynti- ja markkinointialan opiskelijoita harjoitteluun Leeloon tiimiin. Harjoittelemme itsekin kasvavan nettikaupan ja kivijalkamyymälän arkea. Teemme lisää yhteistyötä Bas Bleun ja Gattan kanssa. Lucky leggingsien lisäksi myyntiin tulee muitakin yksinoikeudelle myytäviä erikoistuotteita. 

Tiimimme kasvaa valokuvausalan ammattilaisella ja toteutamme runsaasti uusia mainoskuvausprojekteja. Vähennämme entisestään valmistajien omia tuotekuvia ja korvaamme nettikaupassa esimerkiksi kaikkien housujen ja leggingsien kuvat itseotetuilla kuvilla. Hommaamme yritykselle lisää kuvantamisvälineitä, parannamme jo olemassa olevaa omaa valokuvausstudiota ja avaamme valokuvamallihaun oululaisille.

Hurjan kasvun myötä joudumme sulkemaan kivijalkamyymälämme. Alakerran tiloihin tuodaan varastohyllyjä verkkokaupan tuotteille ja pakkaamoa uudistetaan. Myymälän nimi muutetaan Leeloo Oulun toimipisteeksi, missä asiakkaat voivat edelleen tehdä ostoksia ja sovittaa tuotteita sopimuksen mukaan.

2020

Liiketoiminnan edelleen kasvaessa joudumme pitämää myymälätoiminnan taka-alalla. Uusia toimitiloja katsastellaan ja toimintasuunnutelmia hiotaan. Facebookin lisäksi lisäämme sisältöä Instagramiin, Snapchatiin ja YouTubeen. Palkkaamme oululaisia malleja ja tuotamme omia tuote- ja mainoskuvia omien paikallisten mallien yllä. Avaamme Ambassador haun ja etsimme brändilähettiläitä Leeloon tiimiin. 

Uusina tuotemerkkeinä valikoimissamme on MOE, BE ja BE Knit, STYLE, Makeover, Fobya, Fimfi, FeelJ! Lulu Sport, Makadamia, Numinou, Noir Handmade, Jakob ja P.C. Lähes kaikkien tuotemerkkien edustus tuttuun tapaan ensimmäisenä Suomessa. Olemme myös iloisia, että pystymme tarjoamaan plus koon muotia kasvavissa määrin. 

Kuva- ja videotuotantoa harjoitellaan ja varsinkin plus koon kuvia lisätään nettikaupan tuotekuvien joukkoon. Verkostoitumista oululaisten yritysten kanssa painotetaan ja tulevia toimintasuunnitelmia hiotaan!

Sitten iskee korona. Vuosi sujuu sopeuttaen ja eläen epävarmassa tilanteessa. Kuukauden pitävät sisällään haasteita mutta myös suuria onnistumisia. Valikoiman tuotteita tarkastellaan ja mukautetaan muuttuneeseen tilanteeseen. Otetaan ensimmäisten yritysten joukossa myyntiin kangasmaskit, mitkä koronan saavuttua Suomen rajojen sisälle, aiheuttavat suurta kuohuntaa ja keskustelua varsinkin sosiaalisten median kanavissamme. Koemme vuoden aikana kaksi valtavaa myyntipiikkiä, minkä avustuksella saamme teetettyä lisää oman mallistomme tuotteita. Yksinoikeudella myytävät tuotteet, kuten Leeloo Eyes Collection by Rep In Peace, Gatta Evoly High, Bas Bleu Joy ja BE Knit tähtineuletakkien sesonkivärit otettiin ilolla vastaan. Myyntimenestyksen myötä vahvistuivat ajatukset omatuotannon lisäämisestä entisestään. 

Lähdemme positiivin mielin kohti uutta vuotta 2021.

Seuraathan meitä reaaliajassa meidäm SOME kanavissa? Jos et niin tee se nyt klikkaamalla: FACEBOOK, ja INSTAGRAM

“The secret of change is to focus all your energy not on fighting the old but on building the new.” — Socrates


Seuraa ja kysy somessa!

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi, sekä selvitämme kaikki mahdolliset tuotetoiveet.

Tilaa uutiskirjeemme!

Saat mahtavia tarjouksia ja tietoa uutuuksista. Voit peruuttaa helposti koska vain.

Leeloo.fi © 2018
Loading...